Pages

Followers

5.12.10

Semangat dan Idola

heee..... malam ni bukan main galak kau ye Ieka menaip.. tuk tak.. tuk tak.. si Blacky kau tekan papan kekuncinya.. hehhhe... G study la.. sok kan Bos nak tny kau pasal Sistem Sugar CRM tu.. kang tak tahu lak nak jawab.. (nanti aku study okay!).

Entah kenapa mlm ni aku sangat teruja membaca 1 blog ni. Actually aku dah pun jadi follower dia. Blog Alif Firdaus. Alif ni seorang yang sangat bersemangat tuk turunkan berat badan dia. Semangat dia memang macam peserta The Biggest Loser. Aku sure, kalau dia join contest tu ada harapan menang dengan semangat yang mcm tu. FYI, Alif ni langsung tak ambil suplement, dia hanya bersenam dan makan dengan pemakanan yang betul Kira jaga makan dan aktiviti la. Bayangkan dia boleh turunkan 13 Kg dalam masa 25 hari. Wah!! aku sangat kagum Dia bersenam 2 jam, 5-6 kali seminggu. Jadi aku rasa, aku juga perlu ikut jejak langkah dia. Tak perlu sangat bergantung dengan supplement, as long as kita bersenam, jaga makan, Insya Allah musti boleh. Seriously, aku dah bersemangat ni. Jadi aku juga akaan pastikan yang aku exersice 2 jam sehari seperti yang Alif lakukan. 1 Jam sebelum ke ofis dan 1 jam lepas pulang. Kali ni aku tekad!.Aku pun mahu kurangkan 13KG dalam masa 25hari. Yeah!


P/S: Go Ieka u can do It! tinggal berapa minggu je hari besar kau. Ingat!

4 comments:

Farah Jasni said...

OMG!!

You're going to get engaged soon.. Tak tau pape pon..

Hehehe.. Neway, u'll look gojes on ur big day dear.. Don't worry too much.. Hehehe

~IekaZakaria~ said...

Along,
hahahha.... kami mungkin wat between family jek.. if ada kenduri will invite u dun worry...
any updates i'll inform u & other MD's family members okay..
nway, thanx for the support.. heheh ;)

Farah Jasni said...

IC... But oooppss, I dah tercakap kat Ayah & Mama plak.. So...sorry if derang ask you parents when they meet up.. but no worries, will quickly update them that the ceremony will be small & closed.. Hehehe..

Congrats dear...!! InsyaAllah, all d best for you 2..
"Berdua lebih baik!" (tapi cepat2 halalkan ye.. ;p)

~IekaZakaria~ said...

along...
hahahha....
if ade kenduri ape2.. i bgtau ek...
thanks ya..:)

so... how fatin & her school?? okay dh ke??