Pages

Followers

29.10.10

Budak Degree

"Kalau ada Degree pun tak guna .. kalau tak tau buat kerja..."

hidup kau mencaci orang je.
kau jelah yang bagus.
kau bangga dengan sijil SPM kau.
kau komen semua kerja orang.
kau hina setiap orang yang datang.
itu salah, ini salah.
kau sahaja yang perfect.
budak degree mcm kami semuanya SALAH
kau siapa tuk tentukan task orang betul atau salah kalau kau pun KULI
kau siapa nak ukur kemampuan seseorang boleh bekerja atau tidak kalau kau pun TAK BETUL
dan
kau siapa untuk tentukan siapa patut kerja disini kalau kau pun MAKAN GAJI
tolonglah sedar
aku bercakap secara general
siapa makan cili dia yang akan rasa pedasnya
INSAFLAH
kerana sekali kau lakukan kemusnahan pada hidup orang
balasannya berkali-kali ALLAH bagi.
Ingat ya.
sekian

No comments: