Pages

Followers

28.11.10

Wayang dan Shopping

Hye! Sehatkah semua? Aku okay jek. Baru lepas menimbang berat badan aku dengan coach peribadi aku, cik Nirda. heheh... nampaknya, setelah raya dan makan dengan hebat tanpa diet yang aku patut lakukan berkuat kuasa minggu lepas, telah menyebabkan berat naik 2 kg. Hampeh tul... tapi aku timbang tadi ngam-ngam lepas makan. hahahha.. mean, memang la naik kan?? buwekkk!! xnak ngaku yang berat tu dah naik. Terang=terang yang visceral fat kau pun dah naik 1 level lagi. tak nak ngaku lagi tu. dari level 4 dah ke level 5 balik. Aiseyman... ni tak boleh jadi. Walaupun coach tersayang kata fizikal aku tak nampak pun berat aku naik, tapi.... harus diingatkan... bahawa... kau perlu diet Ieka... sikit je ari lagi... dan yakinlah kau boleh! yeay! Malaysia boleh.. go Ieka go!.... So, bermula esok.. Isnin (29/11/2010).. kau harus menghindari makanan-makanan yang tak baik! Mulakan rutin SALAD anda. Cuma 21 ari je Ieka, 21 hari jek..dulu blh.. takkan sekarang tak boleh. Kau nak cantikkan??? So, sila disiplin!

So, berbalik kepada topi kita kali ini iaitu wayang dan shopping. Semalam aku dan maksu wat Gurls day out. Sangatlah best sebab kami berdua-duaan pergi menonton dan menghabiskan duit kat The Curve (kau takde tempat lain ke nak pergi Ieka?)... Kami gerak dari umah dalam pukul 10.30 pagi sebab aku dah pun tempah tiket tuk movies cerita Ngangkung. Perghhh cerita tu lawak habis. Dan korang akan jmp Shahiezy Sam yang sangat2 lain dalam tu. Kira watak dia hidup la. Aku memang gelak tak henti kot tengok cerita tu. Best wooo!

Then lepas movies apa lagi.. Shopping time. 1st kedai kami masuk MNG. Pergh!! tangan aku gatal je nak angkut seluar Skinny kat situ. Harga pun murah, sale pulak lagi. Tapi, takpe.. tunggu aku kasi setel semua payment yang patut, baru aku enjoy nak Shopping! Shopping ngan soulmate la nanti. Kat MNG, maksu rembat 1 skinny pant waran blue black. cantik. Harga pun tak sampai RM 200. berbaloi r bei sebab maksu nak g dinner malam tu... Temanya, FUNKY & GLAMOUROUS. Lepas masuk MNG, kami merayap2 ke PADINI CONCEPT STORE. Kat situ lak maksu aku ni beli accessory kat Vincci. Dari ramtai sampailah ke gelang. Jalan-jalan lagi dan huhuhuuh..... Aku aja amik gambar. Tapi malangnya, tempat yang diorg decorate untuk krismas tu.. tak bukak lagi. so leh amik dari luar je dan hasilnya adalah seperti dibawah.. *kecewa*

Huhuu... Kau dah gemuk la Ieka

Hanya gambar diatas jek dapat aku upload, takpe.. t next post aku try upload gambar yang lain k. SO, banyak gak yang maksu beli tuk dinner tu. Aku lak juz bagi pendapat mana yang nampaka ok. hehehe walaupun aku taklah pandai sangat bab berfesyen ni, tapi aku rasa, barang yang aku cadangkan tu seswai. Heheheh (perasan).

So, misi aku sekarang adalh bekerja keras tuk turunkan berat badan aku ni. Dahsyat tul naik 2 Kg. mane leh jadi. So.. memandangkan naik 2 kg, aku plan nak trunkan lagi 5 Kg dalam masa 21 hari ni. Kali ni aku akan gunakan pendekatan diet masa aku join contest tu. So no more rice, no more junk food, no more heavy food. 
Gud Luck to my self!

Hey!Aku takkan skip meal aku sebab aku amik Herbalife, so... takkan berlapar. Untuk pengetahuan korang, walaupun aku amik skunk juz main2 jek, dan 2 bulan... berat badan aku main kat area-area tu je kalo naik. Naik pun between 1 ke 2 kg. Then bile aku control die turun balik. Aku punya berat tak naik medadak pun walaupun aku jarang-jarang amik herbalife sekarang. Memang produk ni bagus. Walaupun kita makan main2 dan tak disiplin, berat tetap turun. Cubalah kalau tak percaya!

Okaylah, aku mahu plan aktiviti hujung minggu depan. Aku mahu pastikan aku dapat masukkan Jogging dalam senarai aktiviti aku minggu depan. Selamat Maju Jaya untuk aku. Aku berharap kali ni.. tak akan main-main lagi. Owh! Nak kurus dan kacak cantik macam Fatin Liyana. Pewwwitt!!

P/S: nak beli kasut jogging Jumaat nanti!



2 comments:

✿....rossa alina....✿ said...

good luck!!caiyok2!!selamat berjogging.. :)


*gemok sihat xpe.. :)

~IekaZakaria~ said...

hey dear...
thanx for the support...
iyurp.. iyurp gemuk sehat takpe.. janji hati senang...
tapi kalo slim pun kena sihat jugakkan... ;)