Pages

Followers

10.11.10

Ladies PLiz

Post kali ni aku nak bercerita tentang manusia bernama lelaki. Oooopppsss, lupe lak.. hey all! (Gara-gara tak sabo nk share cerita, lupe lak nak bg kata-kata pembuka.. hehehe ampu ya).

Okay, let's get back to my story. Sekarang nikan dah ada public transport yang sediakan khas untk perempuan. Kaler PINK ok. siap tulis "Coach Wanita Sepanjang Masa".. maksudnya tentulah "Di Khaskan Untuk PEREMPUAN sahaja Setiap Saat". Tapi aku pelik la... nape, KAUM LELAKI tak kira bangsa ni, tak fhm2 yang coach tu di khaskan tuk WANITA. Buta huruf mungkin atau memang buta??

So, persoalan sekarang... apa bezanya kalo coach yang diasingkan khas tuk perempuan pun masih blh lelaki masuk tanpa apa-apa tindakan??? bermaknanya, peratusan gangguan sexual still tinggilah walaupun dalam COACH KHAS WANITA.

P/S: hope pihak berkuasa leh pikirkan sesuatu biar Rakyat lebih prihatin. Tq.

No comments: