Pages

Followers

1.12.12

26 Week's Pregnancy

Assalamualaikum dan Hi korang...

Dah lama tak update. Sorrylah sangat bizi sekarang. Last week sibuk berpindah dari rumah sewa ke umah MIL semula sebab dah nak masuk tujuh bulan. Apiz pulak kemungkinan kena transfer kerja ke Johor. So, demi keselematan Ieka dengan baby dalam perut ni, its better for us to move in rumah MIL. Lagipun kalau ada ape-ape, at least MIL dengan SIL ada.

Okay, sebenarnya nak cerita pasal my 26 week's pregnancy. Kinda excited sejak dah masuk second trimester ni. Lagi sejak baby HZ ni semakin aktif since 2 3 minggu lepas. Selalu betul dia bagi free kicking mase tidur dan Apiz adalah orang paling teruja bile setiap kali dapat free kicking melantun sebelum tidur. Masa mule-mule dulu, rasa macam pelik bila perut ni bergerak2 melantun tiba-tiba. Sekarang ni dah jadi seronok pulak. Kadang-kadang Apiz pulak yang terlebih risau bila Ieka tido baby duk kicking. Takot Ieka tak selesa. Tapi sebenarnya sangat selesa dan bersyukur sebab sekurang-kurangnya Ieka tahu yang baby dalam perut ni selesa dan sihat. Insya Allah.

Sejak masuk minggu ke 26 ni, Ieka cepat betul penat. Jalan banyak sikit, mesti dah penat. Sekarang ni memang tengah bizi dekat opis. Mana taknya, project dah nak close so banyak benda nak kena settlekan. Tapi nasiblah Bos sangat  memahami keaada diri. Thanks Bos!

So, kesimpulannya Ieka memang sangat enjoy my pregnancy moment ni. Tak sabar tunggu baby ni keluar. Semoga menjadi anak yang baik ya sayang!

No comments: