Pages

Followers

31.3.11

Terima Kasih ALLAH

NOTHING ELSE
ONLY....
ALHAMDULILLAH...





THANKS ALLAH
FOR EVERYTHING
I'M SO THANKFUL

21.3.11

Marry You.. yes! i am ready!


Seriously, this gurl is really talented.
I do luv Her voice.
And..
to en. Sepet this is for you!
*big smile*

P/S: another 8 month.. so boleh relax lagi.. :P

16.3.11

TQ = Terima Kasih Kawan-kawan

Alhamdulillah!

auwwww.... hari ni hati rasa sedikit senang. masalah semalam dah selesai sedikit demi sedikit. 
Ya Allah terima kasih kerana mendengar suara hati sy. Semangat datang untuk belajar benda baru dengan lebih banyak.

Encik.. thanks bagi peluang tuk sy belajar benda baru. Terima kasih kerana percayakan kebolehan sy.
*smiley face... *



P/S: tak sangka sy mampu. Alhamdulillah. Thanks GF and GF. 
       *hug & kisses*

12.3.11

eNC Annual Dinner 2011

Taken & Edited by Me
*ada bakat tak?? LOL*


Gambar-gambar seterusnya adalah hasil tangkapan
Encik Wan Zuraidi a.k.a Chek
Thanks Chek...




P/S: banyak lagi Pict. Tengok kat FB okay!

11.3.11

Target


I know that my BONUS tak banyak.
But still.. I wanted to buy this camera.
Cita-cita dh lama... Tapi takot sbb tak berbakat & mahal.
Tapi, like my friend kata
"beli yg murah dulu... then baru beli yang mahal"
I agreed with that.
I akan usaha tuk dapatkan si Dia yang diatas before my *wedding day
(sebagai hantaran boleh tak en.Sepet)
Harga dalam 2k
Kumpul sikit-sikit duit,
Insya Allah before raya dapat.
BERUSAHA!!

P/S: Simpan duit elaun outstation musti boleh
Insya Allah... weeeeeee ~

8.3.11

Celebration Nurul & Nabihah's Bufday!

Happy Bufday to both of You!
Semua pict Kak Julie dh upload kat FB
Sila tgk!
Luv ya!

7.3.11

DOWN

i need some encouragement
suddenly felt so down bila tengok diri dalam cermin.
hate my self more.
maybe my expectation tinggi sangat.
nk slim macam jessica alba. haih!
hate me!

owh dem!!
i hate when they called me fat!!
i hate when they makes a joke on my flabby tummy...
i hate when they said that i cant get what i wish for...
wth???
wtf!!

Seriously, they won and seeing me fall down.
I hate my grammar!
my english is teribble!!
yes i felt down..
i hate me more that i hate them.
enough!

P/S: sgt dem lagi... bila en. Spet r not around when i need him dem much. Where the hell he been??? haih! :(((((((

6.3.11

Love

L.O.V.E

Its Subjective.

Dia CINTA HATI sy
 Insya Allah.

Inilah CINTA HATI sy smp bila-bila
Even En.Sepet pun cannot Replace her place!
Forever.. Luv u IBU!!

Ni kesasih sy dr kecik smp sekarang
Bila takot.. sy cari Ayah
Bila nk mengadu, sy cari Ibu
Bila sy nk kawin mereka yang paling gumbira.
Luv both of u... Infinity!

Sy jatuh cinta dengan Dance ni
Its like a Drug To me now!
Thanks Along Fara for introduce me to this kind of exercise!


Sy Cinta makanan


Sy cinta music!

Byk lagi sy cinta. T sy cerita.
Nak berzumba. Bye!

Day 3: Mari Kurus

Hello adik2 akak.... hehehhe
Thanks for drop by. Arini Mak nak sambung story morry pasal rutin dan aktiviti menguruskan badan okay. Musti ramai nk tahukan, awatlah aku ni nk sangat kuruih kan?? First, of course la sbb Mak nk *berlaki  kahwin tak lame lagi. Haruslah kena fitkan badan yang sebu ni. Lagi satu sebab, kaki aku ni ha, dh tak larat nk tampun berat yang berkilo-kilo ni.... (masalah betul kalo kita gemuk ni.. lagi-lagi kalo bentuk badan kite bni cutting buah EPAL... tahu macamana bentuknya??.... bahu bidang, paras kaki agak kecik... itu le die.... sebab tu kena kurus... baru cantik & cergas... heheh.)



Okay y mak lambat update blog  ni?? hahah. Untuk pengetahuan u olls yg cantik-cantik kat luar sana.. yg menunggu updated (ada ke??) dr aku.. sebenarnya, honestly speaking... 2 3 hari ni aku tak diet.. sbb apa???? hahaha. Sebab aku byk majlis. Rabu aku tak diet sbb dari pagi aku tak mkn, then mlm aku belasah mkn KUEY TEOW GORENG ALA THAI... pas mkn... apa lagi jadi balak liat la kan... TIDO!! xde exercise pun. Khamis pulak, aku ada INNO Day kat Putrajaya, ye... aku mkn dengan cemerlang. Lepas 1, demi 1 kek aku sumbat dlm perut, dan mlm pulak En. Sepet bwk aku g mkn kat Kenny's Rogers.. (Kebetulan, aku kat Putrajaya so.. En. Sepet amik aku sbb dh dekat ngan site dia). Jumaat, aku cuti.. heheheh. So Ibu nk mkn KFC, aku pun bedal KFC. hahahahah tapi kali ni aku tak tido terus.. aku bantai Zumba Dance sejam okay! Semalam (Sabtu) pulak.... My Aunt wat celebration Bufday tuk anak die. (Aku memang suka majlis mkn-mkn ni)... makan dan makan lagi. Mlm aku still wat Zumba Dance.

*kita kena nikmati makanan*
Thanx pak Google untuk gambar yg Vouge ni


So, arini lah (Ahad) baru aku dapat diet balik. Jam kat Blacky aku ni baru pukul 12.44tgh hari. Nk Zumba Dance mcm awal sgt. heheheh. So, Meh la aku cerita sikit apa aku mkn pagi tadi. Scroll bawah ye dearie.

Breakfast:
1/2 Murtabak harga RM 2. Aku beli kat Pasar pagi tadi.
1/2 cawan nescafe
2 biji kuih kacang * aku suka sangat kuih kacang hijau ni*

Tu je aku amik tuk breakfast. Tak larat nk mkn byk-byk dah. Lately ni aku perasan aku mkn sikit tp berulang-ulang kali. hahahah. Pastu mkn musti berpeluh. haih! Metabolisme dh naik kata orang. Tak tahan panas skunk. (gedik ko kan ieka)

So, itu jek tu arini. tapi...... jap lagi aku nk ber"Zumba-Zumba". Til then. En.Sepetpun dh call. Hahah baru bangun la tu kan. Daaaa luv u olls!

4.3.11

eNC INNO Day 2011 ~ Awesome ~

Hallo! Arini, Im not going to update about my diet schedule, but I would like to share some story wif all of u about, my company pny Inno Day. What is ecxactly INNO DAY?? Actually INNO is shortform of the word "INNOVATION" so... bila dh pendekkan jadi le Inno day. Lokasi kami punya INNOVATION Day adalah di Pullman Hotel & Resort, Putrajaya. Kelassssss u ollssss.... mak kagum nyah tengok tempat tu. Orang ada-ada je yang mampu duk situ. Kalo mak ni, kena kumpul duit baru leh duk duk tempat tu. Environment kat situ first class tau.. huhuhu. Okay lah xmau bebel panjang-panjang. Jom layan Pict dulu.

*my Manager, En.Bob & our CEO, En. Azman Husin*

*Me & Zana - Kamilah Training Coordinator eNC*

*our Training & SugarCRM team*

*our SugarCRM e-Book*

So, nilah sebahagian gambar INNO day kami. Banyak lagi Pict, but i've already upload it on my FB. hhehehe... So, mcm CEO kami kate, Innovation Day 2011 ni, kita mahu lihat apa yang telah kita capai sepanjang 2010 dan may help us to improve our services in future. Amin. 

P/S: Berinovasi untuk masa hadapan yang baik. Sy kuat kerja sekarang, seriously.

2.3.11

Day 2: Mari Kurus

Morning Peeps!!
Wakey!! Wakey... semangat-semangat. Today dah 2/3/2011.. (uiks... jap je dh hari kedua dlm March 2011). Apa I nk share ngan u olls arini adalah aktiviti aerobic & workout I yang semakin menyoronokkan untuk I sekarang. Well, bak kata orang.. U dunno know ''IT" , U won't luv "IT".. hahahahh sangat poyos. Dalam bahasa melayunya, "tak kenal maka tak cinta". Seriously, smlm I cant wait to reach home cox nk wat aktiviti kuruskan badan ni. Yes!!! my "semangat" is comeback.. *woots*.

So, Before I tempek gambar Shirt I yang penuh peluh akibat aktiviti yang semakin I suke ni. Meh I share menu yang I amik semalam. Seriously.. I took so many food semalam (Kan I dh bagitau.. I memang tk tahan nafsu mkn) tapi.................... I balancekan balik dengan mengerah diri I wat earobic & senaman kardio smp peluh 1 badan okay (I spend about 1 hour). Baiklah adik-adik.. silalah scroll kat bawah kalau nk tahu apa I mkn smlm (1/3/2011)

Breakfast:
350 ml Herbalife
1 liter Tea mix
3 ketul Pisang goreng

Lunch
1 mangkuk Asam Laksa
1 Gelas air Manggo

Dinner
4 keping biskut
1 cawan Nescafe
2 ketul nugget
1/4 french fries Mc'd

hahahahaha... kan?? kan?? I dh bgtau cannot tahan oooowwww nafsu mkn I ni. So, apa lagi, disebabkan dh makan berkilo-kilo seperti kat atas tu... I pun pakat pulun smp lenjun baju semalam (kenapa.. tak pecaya ka??).. hahhahah tak percaya ek??? Sila tgk pict kat bawah ye adik-adik.

*Gemuk & xde shape dh.. mcm hareeem*

*Ni sebelah belakang*

*Ni belah depan*

Euuuwwwww... banyakkan peluh?? hahahha tapi smlm I tak tertido pun lepas workout. I mandi dulu, baru Tido. hahaha... So, sesiapa yang nk kurus, jomlah mula daripada sekarang! If u need an encouragement, sila cari dalam diri anda.. confirm dapat. If other bagi encouragement pun sebanarnya hanya 20% je membantu. Sebab yang lagi 80% tu... adalah anda. So, ingat ini... Ur health is ur wealth.... haha. Til then syg! Woots*

P/S: Nk ke kursus kahwin this March. *Woots*

1.3.11

Day 1 : Mari Kurus

Holla!

Today, I datang opis dengan muka yang cergas. Otak yang fresh. Nk tahu kenapa?? haha. Sebab semalam I pakat pulun u olls. Pulun apa?? Pulun Aerobic & Workout untuk cardio selama 1 jam. Basah abis haih baju. Syiokk.. rasa amaze sangat okay. Then after berhempas pulas selama 1 jam dengan baju yang basah dan melekit akibat peluh (eeeeuuuuwwww....), I pun duk le rehat-rehat sambil duk belek-belek FB via Phone (Malas bukak Lappy).  Sekali, haih! tertido... *belum mandi lagi time tu.. bengongkan??? hahah.. Nak tahu i bangun mandi kul bape?? Pukul 2 pagi. Yes 2 pagi.

*thanx pak google*

Tapi, semalam  dah start tak amik nasik. So, jom-jom kita tengok what Im having for yesterday... (Grammarly ayat english tu memang salah.. adik-adik jangan ikut okay.. t kang fail english lak time exam.. heheh). Sila Scroll bawah.. bawah ye.

Breakfast:
350 ml of Herbalife *ni stock bilan lepas tak abis lagi.. so akan minum kasi abis*
2 liter Herbalife tea *ni pun stock bulan lepas*
Cekodok pisang (10 biji kecik-kecik, beli kat makcik Beluntas)

Lunch:
1 liter mineral water
1 mangkok Coeslaw *pizza punya lebih ari ahad aritu*

Dinner:
1 biji bergedil
500 ml mineral water.

Ha.. tu ja I makan tuk semalm (Isnin 28/2/2011). I hope today I can maintain my "nafsu". Yalah, I ni tak tahan nafsu makan. Hopefully, I can get the figure yang I impikan (haih! stop dreaming Ieka.. Focus! please..).

Owh ya, 3/3/2011 ni, opis aku ada wat Innovation Day kat Pullman Hotel Putrajaya. Musti interesting. hohoh. Hope fully ada games yang best2 le.. ngeh.ngeh.

So, til' then semua. Akhir kata, hidup sihat rasa cergas (memandai je ko wat slogan sendirikan .. Ieka). Daaa~

P/S: 12, 13 , 14 March ni ada pameran Pengantin kat PWTC. Jom ramai-ramai pergi!