Pages

Followers

20.10.12

20 Week's Pregnancy

Assalamualaikum dan Hi...

Okay.. hari ni Ieka nak update my 20 week's pregnancy moment. Alhamdulillah, dah masuk lima bulan dah usia kandungan Ieka ni. Ieka dan hafiz sangat-sangatlah gembira dan tak sabar tunggu kehadiran orang baru nanti. This is our first babykan, so excited sangat. Dalam pada gembira dan excited, both of us still berdoa agar kandungan ni sentiasa tu sihat dan kuat hingga ke waktu dia di keluarkan.

Walaupun dah 20 minggu dia dalam perut Ieka, tapi kami masih belum tahu sama ada our baby is gurl or boy. Nak tahu sebab apa? Sebab last time masa kami scan (masa tu usia kandungan 18 minggu), my baby kepit dia punya "anu" tu. Walaupun doktor doktor gerak-gerakkan alat untuk scan tu kat bahagian tersebut, tapi baby tetap stick dengan pendiriannya. wahahah. Dia nak bagi surprise mungkin. Said the doctor.
Masa Ieka dan Apiz tengok dia di screen scanner tu, dia elok jek baring atas uri (seolah-olah macam tilam empuk pada dia kata doktor), sambil isap jari. Ehehe. Sangat cute dan very behave. Alhamdulillah, my baby sihat dan membesar mengikut ukuran sepatutnya.

Mama try bina "banglo" selesa untuk baby.

After check up dengan my personal doctor, minggu seterusnya, Ieka pergi check up plak dekat KK dekat Sepang. Actually, memag Ieka buat check up dekat dua tempat. Bukan apa, it just for pantauan yang lebihlah. Sebab kalau check kat KK jek, banyak benda yang pada Ieka sangatlah tak cukup. Ubat yang Ieka dapat pun sangat tak sesuai for my self. Sebab dah terkena masa first check aritu. Nurse kat KK tu tekan perut Ieka sekuat hati sampai 3 4 hari Ieka muntah-muntah. Pastu, masa doktor scan, dia langsung tak bagi Ieka tgk my baby. Cuma dia ckp, jangan risau baby awak okeh. Daaaa?? so, Ieka memang sangat tak puas hati. So, at least ada personal doktor swasta, bolehlah kita dapat advice best sikit.

Nak dijadikan cerita, next check up dengan KK tu, Ieka kena minum air gula. Motif pun Ieka tak tahu nape. Minum je lah. ehehe. Sumpah sangat tak sedap. Ieka muntah non-stop selama dua hari lepas minum air gula tu okeh!.Tapi Alhamdulillah, Ieka sihat dari sebarang penyakit. My baby pun. Alhamdulillah. Lama jugak tau melanguk kat KK tu. Bayangkan Ieka datang pukul 7.30 Pagi, dekat Pukul 2.00 petang baru dapat balik. Tapi tak salahkan diorang pun. Memang ramai orang sangat. Almaklumlahkan KK gomen kan. Tapi nasib Apiz ada, teman Ieka hari tu, so tak boring sangatlah. Thanks Hubby!

Thanks Pakcik Goog!

Now, Ieka juz jaga kesihatan dan makan jelah, kata nurse kat KK tu, berat Ieka masih belum naik, tapi, due tu ukuran perut, baby membesar ikut saiz. Alhamdulillah, Insya Allah, hopefully baby akan terus sihat sampai due nanti. Okaylah, nanti Ieka update lagi. Daaa

No comments: