Pages

Followers

1.7.12

A Sign.. Maybe!

*sorry gambar not very clear*

Hye and Assalamualaikum...

Im in a confuse mood. Belum lagi sampai tarikh sepatutnya "my best Friend" datang..Tapi, me gatal tangan untuk buat UPT (Urine Pregnancy Test).. So, apa yang aku dapat adalah seperti gambar. On 30th of June 2012, warnanya pudar sikit.  Sorry aku tak amik gambar on time untuk test ni sebab me dan enchik husband confuse, but still berysukur.I asked my BFF about this, and she said.. Its +ve sign..
Kalau betul Alhamdulillah...

Then, aku ada baca satu forum which is banyak ibu-ibu dan bakal ibu-ibu share pengalaman diorang pasal pregnancy, diorang nasihat suro buat another test between 24-48 hours from first test kalau aku ragu-ragu.
So, pagi tadi 1st july 2012, at 5 am, aku wat UPT lagi.. Dan ternyata masih dua garisan, cuma garisan kedua keluar lambat sikit after 5 to 10 minutes macam tu baru kuar. Tapi warnanya more terang than yesterday.
So, aku rasa mungkin aku betul-betul pregnant. So, this evening, me and enchik husband akan ke klinik untuk pengesahan. Tolong doakan kami ya. Semoga bulan ni, sempenan ketibaan Ramadhan akan ada "anugerah dan hadiah istimewa" untuk kami sekeluarga.

Sekian.

P/S: Kedua-dua gambar aku amik tengah ari tadi. Kata orang kalau garisan kedua (T) test semalam hilang dengan cepat, means itu prenancy palsu. Tapi, aku pny dah seharian, masih ada. Mungkin ada rezeki. Insya Allah.

5 comments:

Farah Jasni said...

alhamdulillah....take care sissy!!jangan keje berat-berat,and jaga makan... :) am happy for you....

~IekaZakaria~ said...

Along Tq sister..
Doakan ye...
Kite dah pergi kinik kat cheras..
Tapi doktor tu very -ve la...
Smlm buat urine test dan kuar double line.. tapi samar sikit sbb kite baru pas minum air dan buat urine test tu malam.... Doktor tu ckp kite belum preggy lagi...
padahal die xscan tak ape pun... juz wat urine test tu jek...
then siap pesan... if kite tak dtg period on 5th july ni.. maybe lambat sikit period.. then.. if period kite dtg ujung blan tujuh... tu bukan gugur tapi period.... geram je kite smlm...

Sedih kot. die bagi -ve opinion mcm tu... pastu apiz kate.. xpe, kalau jumaat ni xde period, kami akan wat test balik kat kinik khalil... sbb sebelum ni mmg check up kt situ.. cume smlm kan ahad.. kinik tutp so, pergi kinik kat cheras...

Farah Jasni said...

Eh apa daa Doc cakap macam tuh! Tak apa,mngkin dia tak mau awak berharap sangat..

Tp doc along penah ckap, UPT nih sensitive.kalo dah ada dua line tuh,InsyaAllah, ada la tuh. Dah ada hormone tuh dalam badan, then the device detects it. So keep praying and take care of urself..,InsyaAllah..

Cuma badan org lain2.sometimes org preggy leh wat kerja berat,ada org lain pulak,kerja sket je dah gugur.To be safe,jgn buat kerja berat,and get enough rest.. The early stage ni yg tricky,especially the 1st one,b'cos u tak tau badan n rahim u macamana.. So hati-hati je..
And Along ingat Mak Long pesan, arwah nenek [miss her :( ] dulu,awal2 pregnant ni dia tak kasik excited sangat..Sbb takut-takut, tak lekat, nanti kecewa sangat.. Jadi excited dgn kadar moderate,tp doa bersungguh-sungguh...
Anyhow, I'm happy for u both.. InsyaAllah,semoga selamat hingga ke akhirnya... :)

~IekaZakaria~ said...

Along.. Thanks sista!
Akan ingatkan diri sendiri selalu dgn pesanan tu... i wish that nenek was here.. mesti dia happy dah nak ramai cicit kan?

Farah Jasni said...

Hmmm...miss her so much... :(

Semoga arwah tenang di sana..

Nenek, we miss you!!!! :(