Pages

Followers

31.7.11

The End Of July

Salam Semuanya...
Ape Kahbar korang? Aku arini sehat saja. Well, memandangkan arini merupakan ari terakhir bulan Julai, jadi aku nk jugak jadi salah seorang Blogger tak bertauliah mencatat post kat blog aku yang tak seberapa ni. Tak kisahlah orang nk kata aku syiok sendiri or so what ever. This is my blog i've a right to do anything i want.

Okay, arini aku nk bercerita pasal sesi jalan-jalan, dan uruskan beberapa perkara dengan Sepet. Bangun pagi-pagi, tepat pukul 8 aku dah mula call Sepet dengan harapan dia akan bangun segera sebab kami banyak tempat nak pergi. Tapi haram..... pukul 9 lebih baru Sepet. So, dalam pukul 11 pagi barulah Sepet sampai kerumah dan aku sambut kehdiran tunang aku yang comey tu dengan senyuman yang besar sampai ke telinga.

Destinasi pertama kami adalah Rumah Mak Ngah (Mak Ngah Aku). Sebab ibu mintak tolong hantarkan ikan siakap, duit dan bunga telor yang aku beli tuk majlis khatam Quran bulan 11 nanti. So borak-borak dengan Mak Ngah kejap. Kami berdua pun chow pergi cari kain tuk buat baju melayu Sepet raya nanti. Then beli cepat-cepat, kami terus ke Setapak pulak. Jumpa Rozi (Designer Vogue) sebab nak tempah baju melayu tuk Sepet. Lepak-lepak jap kat umah Rozi *perempuankan harus gosip* lepas Sepet fitting, kami straight ke Bangunan Mara. Ambik kad Kahwin. Ye, Kad Kahwin kami dah siap. Mungkin untuk setengah orang terlalu awal. Tapi untuk kami yang lately ni selalu berjauhan *demi masa depan* benda ni banyak membantu bila satu demi satu benda kami setelkan.Alhamdullilah, Allah beri kemudahan kepada kami.

So, lepas sejam kami tempoh jammed kat depan sogo tu, kami pun terus ke The Curve *tempat dating utama* sebab perut dah bunyi-bunyi. Sepet selalu ajak aku makan kat Marche. Tapi aku selalu tolak sebab aku tak familiar kat situ, pernah pergi sekali je , itu pun dengan kakak Sepet. Tapi disebabkan Sepet said "Kalau kite tak cube sendiri, smp bila pun kite tak tau nk mkn kat situ. Please.... teringin sangat" and aku tak sampai hati tengok Sepet tarik muka 15, then aku said "okay.. kite try". Seperti biasalah, muka Sepet senyum sampai ketelinga.



Since kami dah plan gitu, tetibe aku teringat yang kami tak pernah manjakan Blacky *kereta Sepet* sebelum ni. Tak pernah pun anta pergi polish atau manjakan Blacky sebelum ni. So, memandangkan Sepet pun ada wat silap ngan Blacky semalam, *Troli barang terlanggar Blacky, dan remuk sikit kat pintu Driver* kami plan untuk pampered Blacky today. So sementara tunggu si Blacky abis sesi pembersihan, polish dan segala-galanya. Kami pun wat operasi SHOPPING!! hahaha...

Aku beli satu blouse dan t-shirt untuk kegunaan harian. Then Sepet belikan aku Wallet Charles & Keith untuk dijadikan hataran nanti. Aku pulak belikan Sepet slack Santa Babbara (Polo) sebagai hataran nanti. Selain tu, Speet beli 2 helai seluar kerja sebab dah lama tak beli seluar kerja. So, since FOS ngah sales. Hambik sekali 2 helai dia beli dan aku rasa worth it sebab 2 helai slack cuma berharga RM 45 jek. Tak percaya? tak percaya gie FOS kat Curve.

So, lepas masuk keluar segala kedai yang ada kat Curve tu, kami pun g minum & lepak borak-borak jap kat Secret's Recipe. Then Sepet ajak balik & pergi tengok Blacky sama ada dh siap belum. Turun-turun jek, Sepet g setelkan bil untuk Balcky then kami chow. Sambil-sambil tu, kami berborak pasal bajet kahwin, dan tengok list apa yang tak setel lagi. Nampaknya, barang-barang tuk Sepet banyak dah settle, tinggal set wallet/tali pinggang, cincin & jam *Sepet berkenan jam harga ***** dan aku sedang buat kira-kira. Kalau tak untuk hantaran mungkin untuk surprise yang lain. Insya Allah.Untuk barang aku pulak, tinggal nak cari Quran, Sejadah, Gelang & Cincin.

Dan akhirnya, bila sampai rumah. Aku wish selamat berpuasa kat Sepet dan siap pesan, "Jangan lupe gie terawih ya. Jangan lupa doa untuk kita ya luv" dan Sepet said "Insya Allah heart.. I will"

Sekian.

2 comments:

Aisyalicious said...

nk hadiah bedayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!

~IekaZakaria~ said...

baik... tunggu ye.. ika bz sikit ni.. nanti ika anta.. sbb sekarang.. JB dh jadi umah no 2... this week pergi lagi..