Pages

Followers

7.5.11

Tutorial Shawl Ala-ala MARIA/HANA TAJIMA

Hey all!!

Dah lamakan mak tak buat tutorial untuk pemakaian shawl... hheheheh. So, arini aku nak share something la dengan korang. Cara-cara pemakaian shawl ala-ala Maria/Hana Tajima. Kelengkapan yang diperluakan adalah. sehelai inner, sehelai shawl (better shawl yang panjang) dan 3 batang pin peniti.


Step 1: Pakai Inner dan letakkan shawl dikepala (pastikan kedudukan shawl adalah sebelah panjang dan sebelah pendek).
















Step 2: Ambilkan sebatang pin peniti dan sematkan pin tersebut deubahagian tepi seperti dalam gambar.















Step 3: tarikh lebihan sebelah shawl yang telah dipinkan kebelakang dan kemaskan bahagian tersebut.
















Step 4: Tarik bahagian bawah (sebelah bahagian yang panjang) dan lilitkan ke atas kepala seperti biasa. Tak perlu tarik terlalu ketat (yelah, nama pun loose shawl.. longgar-longgar le).















Step 5: Pinkan dibahagian atas ataupun ikut keselesaan anda nak pin kat mana untuk makse sure bahagian tu tak jatuh.















Step 6: Bagi mereka yang mahu shawl ni nampak sentiasa kemas sahaja, bolehlah pinkan dibahagian bawah dagu tu. dan kemaskan shawl anda.
*sesuai untuk ke opis kalau kemas begini*














atau


Boleh juga dipakai begini. sempoi jek tapi cantik. *sesuai kalau nak hang out dengan kawan-kawan atau kekasey*


















Done! Selamat mencuba!

No comments: