Pages

Followers

22.5.11

Bila Terduduk


Sekarang musim malas aku. Musim duka aku jugak.
Sangat malas bila jadi semua ni.
Kerja berjalan lancar cuma ada beberapa perkara perlu di "touch-up"
Life mcm haremmm. Sikit je dah effect hidup aku.
Gampang. Itu ayat paling bagus buat masa ni.

Badan sakit-sakit.Hati lagilah sakit.
Tapi nasib ada heroin penyelamat.
Ibu. Terima kasih untuk tiap perkara yang dilakukan.
Mata bengkak.  
Mata sepet dan bertambah sepet bila bengkak.
Apa aku pedulik. Tapi...
Ibu tahu aku sakit. Jadi aku senyap.

Bila terduduk dan sakit hanya DIA tempat aku mengadu.
Yang lain dah tak pedulik.
Dan aku pun tak nak dah dipedulikkan.
Hati berkecai dengan dahsyat. Bukan beribu dah. Berjuta.
Dengan lagu "Hush Hush" bagi hati kuat. Motivasi hati sendiri.
Sementara waktu ni, biarlah aku sengsorang.
Inilah namanya hidup.
Yes! konon-konon  sakit ni macam My Perfect Nightmare la.

Seminggu lagi nak berangkat ke Johor. 
Selama sebulan aku kat sana.
Moga aku dapat tenang dan berfikir panjang dengan keadaan yang sangat selesa.
Mungkin bila aku pulang, semuanya akan jadi  mcm sedia kala.
Aku tak harapkan apa-apa dah sekarang.
Hanya DIA yang mampu mendengar rintihan aku sekarang.
Ibu kamu jaguh paling hebat. Sy tahu kamu akan sentiasa tolong dan ada dengan sy bila ini jadi.
Ayah hero paling kacak. Thanks untuk segalanya. 
And to Mak.. Thanks Aunty.

Walaupun dah settle isu tu. Ibu dan pun call Mak.
Mak kata Okay. Tapi.....
Biarlah aku sengsorang sekejap. Biar aku kerja dengan tenang sebulan ni.
Kita perlu ruang. Itu yang aku nampak.
Kita jaga diri kita baik-baik.
Sekian.

2 comments:

Farah Jasni said...

Love,sounds so serious.. Hmm..
I hope what i'm goin to say is appropriate and kena dengan ur issue (sebab I pakai agak2 je the prob..)
Hidup dalam ikatan engagement, mmg byk sangat dugaan and cabaran, love..Sebab tuh Islam tak galak tunang lama2.. Mmg sume org rasa the cabaran and dugaan yg pelbagai macam..
Mungkin, when we got engaged, we got to know a little bit of him that never aware of masa kite kawan.. To know that 'him' might be painful sometimes, and scary sometimes.. But have faith, and pray a lot..
Nanti masa dah kawin, lagi banyak yg kita akan tau pasal dia.. And sometimes, you might have the feeling that u're married with some stranger. Someone who is totally different from the HIM that u know.. Again, have faith, and try to adapt..
Banyak2 berdoa.. Banyak2 istighfar.. Banyak syaitan yg mengganggu.. Kan awak nak bina masjid tak lama lagi, tuh yg setan2 dok dengki tuh.. Sabar k love.. Doa, solat, and istighfar..
InsyaAllah, along doakan sume nye ok.. Amin...

~IekaZakaria~ said...

along.. thanks for the advice.. semua dh kembali sedia ada.. both of us dh okay dh... missunderstanding... biase le kn.... lagikan suami isteri pun bertegang urat.. ni kami yg lum jd husband n wifey... cume skunk kena selalu sabo la same2... sejak akhir2 ni makin kuat la to each other... lebih positif n lebih supportive.... love u along!