Pages

Followers

1.3.12

Tak Mahu kira.. Mahu Sihat!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua orang...

Hari ini aku bangun dengan semangat untuk focus dan berusaha menurunkan berat badan dengan sihat. Okay jom tengok apa aku makan untuk hari kedua semalam. Aku agak nyesal sikitlah, tapi what to do, ibu mertuaku masak dengan superbbb sedap. Tak sampai hati tolak. Mak dah masak sedap-sedap. So, aku jamah sikit (tak sikit sangatlah, banyak jugak). Tapi, still dalam kuantiti yang terjaga okay.

Okeh, jom aku kongsikan dengan korang menu yang aku makan semalam dan jumlah kalori yang aku ambil.

Breakfast
350ml of Herbalife Shake (185 calories)
600ml of Herbalife Tea Mix (0 calories)
1 litre of Plain Water (0 calories)

Lunch
Kuey Teow Sup + Bergedil (450 calories)
1 litre of Plain Water (0 calories)

Dinner
2 keping Wheat bread + Semangkuk kecil masak lemak cili api (250 calories)
500 ml of Plain Water (0 calories)

So, secara totalnya, calories yang aku ambil hari kedua ialah 885/2064. Kan aku dah bagitau dari awal tadi, masih dalam keadaan yang terkawal.. eheheh. Cuma malam tadi aku skip exercise sebab aku penat sangat. So, aku tidur awal. Tapi bila bangun pagi ni, aku segar bugar. Alhamdulillah.

Okaylah, sok aku update lagi ya. Anyway pada sapa nak diet tu, silalah jangan Skip makan, tapi tingkatkan aktiviti. Disiplin dan percaya pada diri. Chaiyok!

P/S: Lepas ni patut update beserta gambar menu sekali, baru lebih semangat.

No comments: