Pages

Followers

28.11.11

New Recorder Application: Skype Call Recorder

Assalamualaikum And Hi Peeps!

Today I would to present to new a new recorder application that might help you to record all your call from Skype. Woooo canggihkan?? eheheheh... So kalau korang nak tahu details.. Boleh baca kat bawah ni.. atau layari laman web ini. So, selamat membaca dan mencuba!


Riviera for Skype is a Skype call recorder for Windows. It automatically records Skype calls and conversations to MP3 files. You may play call recordings with built-in player or any other external MP3 player.

How it works:

You launch Skype call recorder by clicking on Riviera for Skype icon:


It appears minimized in a system tray and starts to monitor incoming and outcoming Skype calls immediately:



On first start Riviera will try to connect to Skype and you will receive an authorization request. Please click on “Allow access” button to allow Riviera for Skype to use Skype:




This is a main screen of Riviera Skype call recorder. It has a table with a list of already
recorded Skype calls and build-it player for playing recordings.  Each recording is stored
in separate MP3 file.



When you make a call or receive call the Skype call recorder shows the dialog asking if you want to record this call. If you don’t want to see this screen next time just tick “Do not ask again and start recording call immediately” check box and next time a call will be recorded automatically.


You may stop / start recoding any time on the call:




Now you may play any recording with build-in MP3 player or press “Open folder” button to open the folder with MP3 files with recordings:



Built-in player:



Folder with call recordings:



Window with settings:


Thanks.

Perabot Bilik

Assalamualaikum.

Malam ni aku masih susah nak tido. Entah nape entah, sejak makin dekat majlis ni, semakin susah pulak nak tidur. Anyway, arini aku nak cerita pasal keterujaan aku membeli set perabot bilik untuk hias bilik pengantin nanti. ehehehehe. Langsir dinding dah pun aku dan ibu tempah. Warna silver, berlapikkan alas warna merah bentuk hati seperti titai. Nak tahu macamane? Tunggu bila dah siap nanti okeh!.

So, semalam aku ngan ibu, dah pergi kedai perabot untuk beli perabot bilik. Ahahah aku memang teruja okeh bile bab-bab nak hias bilik ni. Yelah, dulu aku bercita-cita nak jadi Interior Designer, tapi hasrat tak tercapai sebab ayah membantah. Okeh, tak mau citer hal tu. Nak cerita pasal perabot aku.

Zaman sekarang ni ramai yang tertarik dengan perabot yang lebih moden dan simple. Ahahah tak pulak aku. Aku pilih jenis perabot yang agak old school sikit. Ahahah. Bukan apa nak kelainan sikit. Lagi pun, designnya cantik. Then aku matchkan dengan meja console. Aku takde make up desk sebab takot tak muat bilik. bilik aku kecik je. Then aku beli almari kecik. Beli yang simple-simple sebab nanti lepas kahwin, aku pindahkan, so, bilik tu cuma sekali sekala je akan aku guna. selebihnya, adik aku le tido situ. Then, disebabkan Sepet ni jenis tak tahan panas, aku plan nak pasang air-cond. Yelah sekarangkan musim panas, jadi bolehlahkan dijadikan alasan. ehehehe.

Untuk ruangan sudut pulak, aku plan, nak beli lampu tidur berkaki untuk letak kiri dan kanan. eheheh cita-cita tinggi, tapi betullah itu rancangan aku. So, nak tahu apa bakal jadi dengan bilik aku nanti? tunggggu..

Sekian.

26.11.11

Facial

Assalamualaikum.

Malam ni aku nak bercerita pasal facial yang dilakukan dirumah. Okeh, bukannya susah pun actually nak buat facial sendiri. Cuma kita perlu ada barang-barang yang diperlukan. Yelah, kalau nak wat facial tapi takde kelengkapan pun tak gunakan. Anyway, aku bukanlah beautician yang kerap kali buat facial kat muka orang lain atau customer. Aku buat kat muka sendiri. So, jom kita sama-sama share apa dan cara macamana aku buat facial kat muka sendiri supaya aku punya muka ni tak tumbuh jerawat (tapi kalau masa period tu, memang tak boleh elak sebab kitaran hormon okeh).


Memula sekali, sebelum aku lakukan apa-apa, aku mesti pastikan aku mencuci muka aku sebersih-bersihnya dengan pencuci muka. Tak kisahlah korang pakai apa sahaja jenama yang korang suka. Tapi macam aku, aku memilih product Mary Kay, sebab aku memang selesa dengan product ni. Lagipun memang berkesan kat muka aku. So, masa cuci muka tu, ada caranya tau. Bukan boleh main boh je ikut suka hati. No..no.. no... Nak tahu caranya.. Macam ni, kalau korang nak tahu, muka kita ni ada liang-liang roma untuk bernafas. Jadi, bila kita tepek make up, ruang tu makin mengecil, jadi kalau tak cuci dan bersihkan betul-betul, pencuci tu takkan masuk kedalm ruang roma dengan betul, sekaligus takkan ade effect apa-apa pun pada kulit kita, walaupun berpuluh-puluh kali kita cuci. Cara cuci muka yang betul senang jek. Mula-mula, basahkan muka korang dengan sedikit air. Kemudian, ambil sedikit pencuci muka, dan buat lima titik pada titik fokus dimuka (dahi, dagu,pipi kanan, pipi kiri dan hidung). Selepas itu, korang mulakan cuci mula dari bawah dan naik keatas, urutkan secara membulat okeh. Urut dalam dua minit macam tu. Beri penekanan padah bahagian T muka, iaitu, dahi dan hidung. Lepas tu bilas sampai bersih. Korang akan rasa lebih segar dan kulit pun lebih bersih dari biasa.

So, lepas dah cuci bersih, bersih. Korang boleh pakai masker pulak. Okeh, tak kisahlah masker jenis apekan. Macam aku, aku pakai jenama Mary Kay untuk membersihkan kotoran muka dan bintik-bintik hitam yang kecil dan satu lagi masker aku pakai jenama Cosway. Khas untuk membuang bintik-bintik hitam yang besar dan dalam dimuka.  Untuk masker yang pertama, aku cuma pakai dalam 10 minit jek. Kemudian aku cuci. Yang bestnya masker dari Mary Kay ni adalah dua dalam satu. Kalau korang nak tahu, masker ni juga boleh dijadikan scrub. Ahahaha bestkan?. Anyway, lepas dh cuci masker yang pertama, aku apply masker yang kedua. Yang ni kena pakai lama sikit dalam 30 minit, sebab masker ni jenis krim yang bergam. Kena kering betul-betul baru boleh kopek ataupun cabut. Kalau tak mau tersiat kulit. eheheh.

So, lepas dah pulun masker dah kopek atau cabut dr muka, aku akan wapkan muka aku kat air panas dalama masa 10 minit. Sebab nak bagi liang-liang bintik-bintik hitam dan putih tu terbuak, sepaya senang aku nak tarik keluar. ehehehe, so mane yang jerawat ke ape ke, lagi senang nak dihapuskan.

Kemudian, lepas selesai aktiviti tu, aku pun apa lagi, cuci muka dengan air bersih-bersih, dan tidur. eheheh biasa aku wat facial ni memalam okeh. Keesokkan paginya, aku akan pastikan aku cuci bersih-bersih then, pakai refresher, krim pelembab, serum pengecilan jeragat than serum pemutih, sebelum aku apply make up kat muka aku. So, aku rasa, korang lebih arifkan? ni cuma contoh je aku buat facial dirumah. So, selamat mencuba. Sekian.

P/S: Next aku nak cerita pasal foot massage pulak.

23.11.11

19112011 & 20112011

Assalamualaikum.

Tahniah diucapkan untuk Kak Ngah Ngan Abg Adi. Selepas tiga kali akad, akhirnya, pada petang 19112011 (sabtu), Kak Ngah atau name sebenarnya Noor Shahida Hj. Alwi, sah menjadi isteri kepada Mohd Zaidi. Tahniah korang berdua. Pasni dah boleh gie memane dengan hati tenang. Bak kata makcik-makcik semuanya.... DAH HALAL! hehehe.. Tahniah ya!














Ni mak andam untuk pengapit dan kanak-kanak.
Tak bertauliah.
nak tengok hasilnya?

Sebelum

Selepas
Tak lah pro sangat.. boleh la dari yang sebelum..
hehehe

Dan inilah Photographer yang tak bertauliah tu. 
Enjoy!
Okbai.

21.11.11

Teaser of 19112011 & 20112011

Congratz Both!

18.11.11

rant on lagu cinta

17.11.11

Two Plus Equal One

In every single things that I've done lately, 
I'm now always think of us.

I am too shy to admit that I'm totally into you. 
I love the way you are.

I keep all the memories between us properly.
You are not only my best friend. You are the other me.
My soulmate.

And now, we are waiting for the time to come.
The day that we will be together as one.
Insya Allah




16.11.11

Alhamdulillah

Assalamualaikum.

Okay lately ni aku tahu aku banyak update blog ni. ehehehe. Bukan pe banyak benda nk bagitahu. Ahahah. Macam menarik sangat je cerita ko kan ieka?. Tak kisahlah menarik tak, aku nak update gak. Okay ceritanya macam ni, bulan ni, aku memang kategori orang-orang miskin di Malaysia. Ahaha sebab apa? Sebab kalau korangnak tahu, dalam wallet aku cuma tinggal tiga ringgit jek. Dalam akaun pun tak ada duit. Korang bayangkan arini baru 16 November 2011. Belum pun cukup bulan. Aku ada lima belas hari lagi untuk ulang-alik ke opis, makan, itu ini sementara nak tunggu gaji akan datang. Ahahah dahsyatkan?

So nak dijadikan cerita, semalam aku dapat MC sebab tekanan darah rendah. So, doktor bagi MC sehari la suruh berehat. Tapi tak berehat pun. Aku duk kemas umah, memasak then tengah hari aku ke rumah mak ngah aku sebab nak tolong apa-apa yang patut sebab cousin aku nak kahwin Sabtu ni. Congratz Kak ngah in advanced!. Okeh, back to real story, duk ngah lepak-lepak cerita pasal duit kutu turn sapa bulan ni. Rupa-rupanya turn aku. Ngeh..ngeh..ngeh.. Alhamdulillah. Masa tu aku rasa nak sujud syukur. Ya Allah, terima kasih banyak-banayak sebab tolong hamba-MU yang betul-betul tengah sesak ni. Alhamdulillah.



So, bila dah dapat, aku pun duk la buat bajet. Almaklumlah, duit kutu tu adalah salah satu cara untuk aku kumpul duit. Then nak kawen ni kan banyak duit nak pakai. So, aku dah kira itu, kira ini. Adalah tinggal sikit tuk aku belanja sampai ujung bulan ni. Alhamdulillah.

So, minggu depan bolehlah pergi amik baju. Yahoo. Sekian.Okbai.

15.11.11

RUMAH UNTUK DISEWA

Assalamualaikum.

On behalf of my Aunty, I would like to advertise to all of you RUMAH UNTUK DISEWA. Berikut adalah details rumah tersebut.

RUMAH TERES SATU TINGKAT UNTUK DISEWA.

1. Alamat : No 5 Jalan TTP 2/2,
                 Taman Pinggiran Pelangi,
                 48000 Rawang,
                 Selangor Darul Ehsan

2. Saiz: 22' X 75', 3 bilik & 2 bilik air
3. Harga Sewa: RM 650 ke RM 750

*Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi nombor yang tertera dibawah:-
  En. Alwi Darus ( 012- 321 6340)
  Pn. Sadariah Md. Diah (017- 226 4832)
  Pn. Shahida (013- 3043204)

Sekian.Okbai.

I Care

Im so sorry. 
Im kinda busy with my work lately. 
It doesn't mean that I don't care. 
I do care.. Seriously I did.
Sorry okay Love? 
-HIM-

*Okay your apologize is already accepted*
I love You
Enough said.
okbai.

Heartbroken.... Me

Assalamualaikum.

Aku bangun tidur. Aku tunggu panggilan.
Lewat.. lewat jam satu pagi baru ada.
Okay, busy aku faham.

Aku bangun tidur. Aku disahkan sakit.
Aku tunggu lagi panggilan kamu.
Namun, kosong.

Aku bangun tidur, aku text kamu.
Namun, takde jawapan.
Aku diam.

Aku bangun tidur, aku pula hubungi kamu.
Jawapan kamu sangat menghancurkan hati.
Kamu begitu tak peduli.
Aku nangis lagi.

Sekarang, aku sakit hati.
Aku mahu tidur. Kamu sila jauh-jauh.
Aku tak mahu nangis lagi.
Sebab aku dah cukup sakit.
Doktor suroh rehat jangan tension-tension.
Tekanan darah aku rendah. Itu yang aku nak sampaikan pada kamu.
Aku bleeding banyak semalam. Aku tak cukup air.
Doktor risau kalau aku pny period pain teruk, takut aku tak bleh preggy.
Sebab itu aku call. Aku nak bagitau lagi pasal apa doktor cakap.
Kalau aku tak okay jugak. Mungkin akan masuk hospital.
Untuk rawatan selanjutnya.
Sekian. Okbai.

13.11.11

.....

LAIN ORANG.....
  LAIN PENDAPAT ..

RAMBUT SAMA HITAM........ 
CITARASA LAIN-LAIN...

aku lagi suka kalau orang jujur 
Sekian.Okbai.

Tidurlah Mata...Tolong!

Assalamualaikum.

Aku tak boleh tidur. Aku pun tak tahu kenapa. Lately ni susah benar nak tidur malam. Bila siang pun susah tidur. Kenapa entah. Aku tak pasti. Mungkin susah hati. Mungkin excited. Mungkin.... aku tak tahu. Semua aku rasa sekarang.

Aku tak boleh tidur. Aku tak boleh berfikir dengn baik lately ni. Aku cepat emo. Aku cepat takut. Aku cepat risau. Aku sensitif sangat. Pantang orang cakap something yang buat aku terusik, mesti aku sentap. Tapi peliknya, aku dah tak sentap langsung dengan gurauan kasar Sepet. Mungkin dah lali, atau mungkin itulah dia keserasian yang Allah wujudkan antara kami. Kalau dulu, aku mesti tarik muka seposen bila dia kate something yang sensitif. Sekarang tak lagi. Tapi aku duk tokok tambah dan gelak adalah. At last kami akan gelak sesama.

Aku tak boleh tidur nih. Bosan dah ni. Mata tolong lelaplah. Boleh tak. Aku nak mimpi. Owh! dah hampir dua minggu aku mimpi majlis resepsi. ahaahah. Orang kata ni sindrom orang nak kahwin. Sebabnya banyak sangat pikir. Aduyai. Aku memang nervous. Aku risau. Aku takut.

Selalu je datang dalam fikiran, boleh ke aku jadi isteri yang baik. Yang taat perintah Allah, yang taat pada suami, yang boleh jaga maruah suami aku, rahsia rumahtangga aku. Segala-galanyalah. Boleh ke aku jadi menantu yang baik, kakak ipar yang baik. Sepupu dan saudara yang baik. Wah!! aku banyak pikir. Aku ak tidur.

Okay, memang aku merepek. Tapi aku tak boleh tidur. Aku banyak pikir. banyak sangat. okbai.

12.11.11

Congratz Sayang!

Assalamualaikum.

Arini aku nak ucapkan Tahniah banyak-banyak kat BFF aku yang sorang ni ECHAH, sebab dah pun bergelar tunangan orang pada 7 November 2011 yang lepas. Kelas ko Chah!. Haruslah rahsiakan. Ahahha. Aku tau kenapa sebab ko pun tak expect nak bertunangkan syg? Apa-apa pun tahniah dear!

Aku doakan semoga segala yang kau dan tunang ko rancangkan menjadi kenyataan. Amin. Tak sabar aku nak tunggu bulan Februari 2011 tengok ko naik pelamin. Mesti cantik sangat. heheh. Takpe nanti boleh kita share tips kan cha. ahahaha.

Okbai.

5.11.11

A Girl

Being a girl’s not about make up. It’s not about trends and brands. It’s not about dating the hottest guy or attending the hottest club. 

It’s about loving yourself for who u are, about wearing what u feel comfortable with, about falling in love with someone that really cares and makes u happy, it’s about doing what u feel like doing, and not rushing decisions u have a lifetime to make. 

So next time u see a girl, remember: we go a further way back than u think

1.11.11

Nak Promote!

Assalamualaikum.

Mari.. Mari.... Aku nak wat promosi ni.. mari.. mari.... dekat sini. Sini kawan-kawan. Kita tengok apa ada.

Apa aku nak promote?
Hari ni aku nak promote cupcakes dan cakes. 

Dari kedai mana?? 
Kedai ekskulif   Miss Aisyalicious . 

Memang banyak decoration yang cantik-cantik dan korang akan puas hati punya aku gerenti. Kek e-day aku tempoh ari pun Miss Aisyalicious ni jugak yang buatkan. Kek catik & rase sgt superb!

Jom kite tgk gambar-gambar kek yang cantik yang boleh mengugat iman korang. Owh, anyway, aku amik pict ni dari FB Miss  Aisyalicious. Sorry sis, pinjam ye for promote your delicious cupcakes & cakes. Enjoy guys!

Red Velvet Cake - Yummy!

Fancy Cake for Boys!

Fancy Cake for Boys!

I got this on my e-Day! Sedap sgt okeh!
Recommended!

My e-Day Cake... Coklat kat dalam.
Cantik! Sedap. Thanks Kak Sya.

Kalau U'olls nak wat event pun boleh booked Miss Aisyalicious
Mereka pun boleh uruskan event. Event Planner

Cupcakes for Twtup Kaseh. Cantik!

Rainbow Cheese Cakes!

So, apa tunggu lagi. Mari dapatkan cupcakes or cakes kesukaan anda semua. Macam-macam flavour ada.
Untuk maklumat lanjut, korang boleh klik link Lovely Cupcakes & Cakes By Miss Aisyalicious.

Okbai.

Salah Perhitungan.. Boleh?

Assalamualaikum . Hello Peeps!

Hari ni aku rasa nak jerit-jerit je. Ahahah. Bukan sebab marahkan orang lain. Tapi marahkan diri sendiri. Aduyai, macamana aku boleh silap perhitungan ni?. Cuai. Cuai. Maknanya, bulan ni memang aku akan sengkek giler. Huagrrrgggghhh... Tu la sape suroh tak check dulu. Damn!

So, memandangkan aku akan sengkek bulan ni dan bakal berduit hujung bulan November nanti, so aku perlu atur ringgit-ringgit yang tinggal dalam akaun dengan bijak Ahahahah. Nak pinjam AH LONG takot kang kena simbah cat. Teettttt.

So, bulan ni tak boleh la nak g berjimba-jimba dengan Sepet. Sepet tunggu ujung bulan nantilah, kita kasi setel hal-hal yang lain okeh. Sorry, I salah hitung la dear. Blame on me.

Okbai.