Pages

Followers

27.10.11

Mrs. Sepet To Be...

Assalamualaikum.

First of all, aku nak ucapkan ribuan terima kasih kat kawan aku yang bagi aku title ni.. ahahaha. Cool okay panggilan tu. Aku suka. Thanks dude!.

Well, selepas lapan tahun lebih aku kawan dengan Sepet aku tak pernah sangka doa aku selama ni dimakbulkan DIA yang satu. Alhamdulillah. Apa istimewaannya Sepet ni? Banyak. Cukuplah aku katakan dia terlalu istimewa. Macam yang Best Friend dia katakan pada aku setiap kali aku risau akan ada perempuan lain yang mahu dekati Sepet.. "Babe.. Kaduk (Panggilan kawan-kawan Sepet kepada Sepet) yang aku kenal baik bab-bab ni.. jangan risau... Perempuan pun takot tegor Kaduk.. Dia sangat heartless okeh!" dan setiap kali dia kata macam tu aku akan senyum dan cakap... Indeed..& Insya Allah.

Apa persiapan aku untuk menjadi Mrs.Sepet..? Seriously, takde apa yang aku persiapkan.. ahahha.. Aku cuma menjadi diri aku. Menjadi Siti Zulaikha Zakaria yang pernah Sepet kenal masa aku berumur 18 tahun dan menjadi aku yang selama ini dia kenal. Tak pulak aku tiba-tiba berubah menjadi sangat sopan atau terlebih lembut. Tak aku just jadi dir aku. Aku memang begini. Dan setahu aku, dia terima aku pun sebab aku begini. Aku memang degil!.

Cuma, Sepet mintak aku jaga diri, jaga aurat, belajar masak dan belajar untuk mendengar kata dia yang tak melampaui syarak Islam bila dah jadi isteri nanti. Insya Allah akan aku perlahan-lahan belajar.

Mungkin aku perlu persiapkan diri.. Hingga hari yang bakal tiba. Doakan ya.

Sekian.

23.10.11

Update Checklist

Urusan Nikah:-

1. Borang Nikah Lelaki & Perempuan - Setel
2. Tempat Bernikah - Setel (digalakkan nikah dimasjid, cuma kena pastikan tarikh uzur)
3. Baju Nikah Lelaki & Perempuan - Dah siap, cuma perlu pergi ambil hujung bulan nanti dan songkok kena beli
4. Bunga Telur untuk tetamu - Dah beli (tinggal beli telur sahaja)
5. Goodies - Dah tempah, tinggal nak bayar.
6. Duit Pengurusan nikah - Kena siapakan sebanyak RM 160.
7. PhotoG - Dah booked, cuma nak kena check balik dan ingatkan Encik Lee.
8. Hantaran - Semua dah beli kecuali cincin, baju untuk aku, jam untuk Sepet, Wallet & Belt Untuk Sepet.
9. Pengapit - Fad My BFF akan jadi pengapit aku, since my lil' sis Alia dah masuk belajar di Perak.
10. Mas Kahwin - Itu terpulang pada Sepet
11. Catering/Khemah untuk majlis nikah - Ayah uruskan (ngeeeeeeeeeee....)
12. Mak Andam - Dan Booked, cuma kena pergi confirmkan dengan dia tarikh.
13. Hand Bouquet- Sehari sebelum baru buat


Urusan Bersanding:-

1. Baju Bersanding Lelaki & Perempuan - Dah siap, cuma perlu pergi ambil hujung bulan nanti.
2. Dewan - Setel
3. Karpet Dewan - Setel
4. PA system - Setel
5. Marhaban & Kompang - Setel
6. Pelamin & Mak Andam - Dah Booked, cuma kena pergi confirmkan dengan dia tarikh.
7. Goodies - Dah beli & dah tempah ( tinggal nak bayar jek)
8. Bungan Paha - Dah beli (tinggal beli telur)
9. Guess book - Belum beli (nanti2 beli)
10. PhotoG - Dah booked, cuma nak kena check balik dan ingatkan Encik Lee.
11. Catering & Meja - Setel tinggal nk bayar baki je.
12. Perabot Bilik - Hujung bulan 11 or awal bulan 12 baru beli.
13. Hand Bouquet- Sehari sebelum baru buat

erk... ada apa-apa lagi yang tinggal tak? kalau ada mintak tlg inform sy ya.. Tq.

P/S: Kad jemputan akan mula diedarkan pada bulan 11 sesudah sy pulang dari JB.
P/S Tambahan: Kena ingatkan Sepet untuk tempah cupcakes & icing kek dekat kakak dia. Hopefully Sepet tak lupa. Sepet tlg jangan lupe ya? Nanti kite takde kek pulak.. ahahah.

Sekian.

21.10.11

Hope

19.10.11

Kebenaran


Wednesday Wordless


7.10.11

Sepet (Update)

Assalamualaikum.

Hari ni aku nak cerita pasal perkembangan Sepet yang terkini. Alhamdulillah, baru sehari pakai simen, bengkak kaki Sepet dah beransur pulih sedikit. So, kat bawah ni ada gambar dia. Tadaaa.

Alhamdulillah, kurang dah bengkak kaki Top Scorer aku ni.
Sok lusa confirm kalau okay dia akan ke court balik. LOL.

dan

 Tongakt si Top Scorer
Katanya nak pakai tongkat ni walaupun pergi dating.. 
Erk...... Style!

Okaylah, tu jek nak update pasal Sepet. Doakan dia cepat sembuh ya. Amin.

Sekian.

5.10.11

5 Days Holiday

Assalamualaikum.

Aku juz nak update perkembangan En.Sepet. Arini, pepagi lagi dia dah bangun untuk ke Hospital Serdang, sebab doktor kat klinik dia pergi tempoh ari dah kuarkan surat tuk jumpa pakar kat Hospital Serdang. So apa yang jadi kat kaki dia?? Taddddaaaa......

Top Scorer punya kaki dah bersimen. Hanya untuk LIMA hari.
After LIMA hari dah boleh bukak.

Sekian.

P/S: Pasni, silalah berhati-hati ya. Alhamdulillah, kaki dia takde ape-ape yang pelik or patah or penyakit pelik-pelik. So, sementara tunggu kaki dia sihat, aku proceed ngan persiapan yang tak melibatkan dia dulu.

4.10.11

New Song by Avril Lavigne (I love U)


La la La la la la
La la La la la la
I like your smile
I like your vibe
I like your style
But that’s not why I love you

And I, I like the way
You’re such a star
But that’s not why I love you

Hey
Do you feel, do you feel me?
Do you feel what I feel, too?
Do you need, do you need me?
Do you need me?

[chorus]
You’re so beautiful
But that’s not why I love you
I’m not sure you know
That the reason I love you is you
Being you Just you
Yeah the reason I love you is all that we’ve been through
And that’s why I love you

La la La la la la
La la La la la la
I like the way you misbehave
When we get wasted
But that’s not why I love you
And how you keep your cool
When I am complicated
But that’s not why I love you

Hey
Do you feel, do you feel me?
Do you feel what I feel, too?
Do you need, do you need me?
Do you need me?

[chorus]
You’re so beautiful
But that’s not why I love you
And I’m not sure you know
That the reason I love you is you
Being you Just you
Yeah the reason I love you is all that we’ve been through
And that’s why I love you

Yeah - Oh.Oh.

Even though we didn’t make it through
I am always here for you
You

Hey
Do you feel, do you feel me?
Do you feel what I feel, too?
Do you need, do you need me?
Do you need me?

[chorus]
You’re so beautiful
But that’s not why I love you
I’m not sure you know
That the reason I love you is you
Being you
Just you
Yeah the reason I love you is all that we’ve been through
And that’s why I love you

La la
La la la la (oh oh)
La la
La la la la (That’s why I love you)

La la
La la la la (oh oh)
La la
La la la la (That’s why I love you)

3.10.11

Lulus

Assalamualaikum.

Hari ni aku nak update pasal perkembangan En.Sepet, ujian saringan HIV kami dan aku sebagai driver. Okay, hari ni memang aku bangun pagi macam biasa, dengan hasrat hati supaya aku boleh siap sedia untuk ke ujian saringan HIV pra-perkahwinan. Appointment dah dari dua minggu yang lepas aku buat. Untuk aku dan En.Sepet. So, dalam pukul 12.20 tengah hari macam tu En.Sepet sampai. Memula sekali aku offer dia kata takpelah biar aku amik dia dengan kawan aku, then aku drive kereta dia dari umah dia ke klinik yang letaknya lima minit dari umah aku. But, he refuse. So aku kata okay kalo dia dah decide macam tu. Naik-naik kereta, of cos mata aku tengok kaki dia. Bab ni memang touching sebab kaki dia damn besar. Dah pelik semacam aku tengok. So, before ke klinik kesihatan, he took me to Mc Donald. Tapi drive-thru jek sebab dia mane boleh jalan. Kiteorang sampai klinik kesihatan dalam pukul 12.45 tengah hari macam tu.

Sampai je kat klinik kesihatan, aku ni beriya-iya la nak makan sama dengan dia. Sekali dia kata dia takde selera. Tak penah aku tengok dia macam ni. Even dulu pun penah injured tapi taklah sampai tak lalu makan. So secara automatiknya, aku pun terus hilang selera. Sementara tunggu nak kedalam, En. Sepet ckp nak tido. Then aku juz let him sleep for a while dan aku duk belek-belek kaki dia. Asal aku picit jek, aku sendawa, asal aku picit jek, aku sendawa. Angin. Masa dia ngah tido, aku kesian tengok dia. Dan sekali lagi air mata macam hujan turun. Tapi asal aku nampak je dia bukak mata, aku toleh tempat lain, aku lap air mata aku sebab aku tak nak dia tengok aku nangis sebab benda tu akan buat dia makin lemah.

Bila aku tengok jam dah pukul 1.45 petang, aku bgtau En.Sepet, aku nak masuk pergi setel apa yang patut then, aku try dapatkan Wheel Chair untuk dia. Korang tau apa aku rasa time tu? Sedih kot. For the first time aku berjalan dengan dia, dan aku kena tolak wheel chair tu. Seriously, masa tu aku kuatkan hati aku. Bayangkan lagi dua bulan kami nak disatukan dan dugaan macam ni datang. Macam nak gugur jantung aku. Fiance aku tak boleh berjalan. Kaki besar giler belah kiri. Orang kat klinik kesihatan tanya aku "macamana nak kawen nih, dah duk atas wheel chair. Kalau tak sempat baik kaki tu, bersanding atas wheel chair la kan". Dan dengan yakin aku jawab " takde hal bang.. sy sendiri akan tolak tunang sy ke pelamin". Abang tu senyum jek then cakap "Pasni kena hati-hati ". Aku angguk then blah.

So, kitaorang tunggu nombor sama-sama, pergi kaunter ambil darah sama-sama. Aku setelkan En.Sepet dulu. Aku biarkan segala urusan untuk dia setel dulu baru aku pulak pergi dapatkan keputusan. Alhamdulillah, dugaan Allah bagi ni seriously buat kami makin rapat. Makin penuh kasih sayang. Itu yang aku rasa. Satu minit pun aku tak tinggal dia. Kalau tinggal pun sebab aku pergi ambil dan hantar wheel chair. Thanks bebanyak kat semua pegawai Klinik Kesihatan Taman Ehsan yang tolong aku arini. Kakak yang tolong amik darah tadi memang banyak bantu aku dan En.Sepet. Ganjarannya, aku dan En.Sepet invite kakak tu ke majlis kami. Siap amik alamat kakak tu tuk kami poskan kad. Oh, lupa nak bgtau, Alhamdulillah, keputusan menunjukkan kitaorang NON-REACTIVE, bermaksud kitaorang berdua adalah bersih dari virus HIV. Alhamdulillah. Maknanya, kami boleh ke stage yang seterusnya.

Aku sudah... korang bila lagi? hik..hik..

Masa balik dari klinik kesihatan, En.Sepet mintak aku untuk drive. Hahah. Inilah challenge yang paling besar pada aku setakat ni. Nak dijadikan cerita, aku try broke all the wall yang ade selama ni. Aku drive. hahah and surprisely, aku dapat drive dengang baik sampai ke Selayang aku berjalan bawak En. Sepet. hahaha. And aku akan sentiasa mahu jadi driver dia sampai bila-bila setiap kali dia sakit. Seriously, I will.

Aku berjaya pecah tembok ketakutan, korang pun boleh!

Sampai jumpa lagi. Sekian.

P/S: Air mata tak mau berhenti bila mengenangkan kaki En.Sepet. hurmmmm..

2.10.11

Injured

Assalamualaikum.

This is a short update from me. Well, hati aku sangat tak senang sekarang. Cuma tinggal dua bulan lebih je lagi before the day, macam-macam pulak dugaan yang datang. Tapi, what to do, Allah takkan uji hambanya kalau Dia tahu hambanya tu tak mampu manghadapi segala ujiannya. Allah masih sayang aku dan masih mahu aku tahu, Dia dekat dengan aku sentiasa.

Dugaan yang terbaru adalah En.Sepet jatuh masa main futsal dan kaki kiri (ini adalah kaki yang sama tahun lepas masa dia injured main futsal jugak) injured. Bengkak teruk. Masa kejadian tu, dah tentu aku takde dengan dia sebab dia main futsal tengah-tengah malam. Lagipun aku baru je balik dari Johor. So, aku sangat penat, dari Johor, then amik tren balik ke Kepong. En.Sepet pun tak boleh amik aku kat Bandar Tasik Selatan macam selalu sebab dia banyak giler kije kat site. So, aku balik umah sendiri. Malam tu lepas mandi, dan borak-borak dengan Sepet kat phone, aku pun tido.

Then, Sepet ada call aku pukul 3.20 pagi, unfortunately aku tak angkat cox too tired dan aku memang langsung tak dengar. Then tengah hari semalam aku call dia tny tak kije ke, he said no. Dan aku mmg pelik la kan. I asked him why la tak kije, then he said, kaki injured semalam jatuh masa main futsal. I was like... What??. Pastu Sepet kata "Sebab tu I ada called  lastnite, but you didn't pick up masa I  kena and jatuh tu you sleep already but I was at Hospital time tu". Aku time tu rase mcm shit asal aku tak bangun. Tapi seriously, aku memang ngantuk dan tak sedar time tu kot. Then aku blame diri aku.

So, teruk tak teruk kaki si Sepet, macam dalam gambar kat bawah ni la. Bengkak dan gemuk dah kaki dia. Sorry Sepet for not picking up ur call, seriously I tak dengar.





Dan Kartun Shin Chan pun tak mampu buat aku senyum dan gelak terbahak-bahak bila teringatkan Sepet. He couldn't walk properly pun. Plus, on Monday we supposedly go to Klinik Kesihatan. Kami ada appointment for HIV test then on Tuesday need to go to Pejabat Agama kat Cheras & Kuang nak anta borang nikah dan jumpa tok kadi nak booking date. Owh dugaan. Tapi, nasib aku boleh drive dah. So we plan once Sepet sampai umah aku, Im the one yang akan jadi driver. Bring him anywhere he want. Tapi depends on his condition.

Dear Sepet..

Next time tolong be careful. I heard that ur tournament tak lame lagi. Who's going to be the top scorer for ur team again.. this year? So, please be take care of ur self. I couldn't make my self calm bile tgk you camni okeh! You asked me not so worried.. but I tak boleh. Sebab I tahu, kaki you tu penting tuk you. Not only for futsal, but for everything. Kat site nak kena jalan banyak, tengok site, staf, lorry and so on. Kalau sakit, how come you nak buat kije. You tak suke I bebel rite..... So please be careful next time.

Sekian.