Pages

Followers

31.7.11

Bangga

Encik..
Tak payah nak bangga sangat dengan Gf kamu.
Kalau dia pun tak berapa nak kurus.
Atau,
Senang cerita, lebih lemaknya daripada aku.
Bukan aku nak menghina,
Tapi kau kan selalu je kutuk aku. Kata aku gemuk.
Nah, padahnya.. Gf kau tak pernah-pernah susut badannya.
Untuk dia mungkin kau perlu belikan cermin.
Sebab aku, tunang aku, keluarga aku dan kawan-kawan aku selalu ada untuk beri sokongan.
Dan aku semakin megecil dari masa ke semasa.
Owh! kau buang masa.
 Sekian.

The End Of July

Salam Semuanya...
Ape Kahbar korang? Aku arini sehat saja. Well, memandangkan arini merupakan ari terakhir bulan Julai, jadi aku nk jugak jadi salah seorang Blogger tak bertauliah mencatat post kat blog aku yang tak seberapa ni. Tak kisahlah orang nk kata aku syiok sendiri or so what ever. This is my blog i've a right to do anything i want.

Okay, arini aku nk bercerita pasal sesi jalan-jalan, dan uruskan beberapa perkara dengan Sepet. Bangun pagi-pagi, tepat pukul 8 aku dah mula call Sepet dengan harapan dia akan bangun segera sebab kami banyak tempat nak pergi. Tapi haram..... pukul 9 lebih baru Sepet. So, dalam pukul 11 pagi barulah Sepet sampai kerumah dan aku sambut kehdiran tunang aku yang comey tu dengan senyuman yang besar sampai ke telinga.

Destinasi pertama kami adalah Rumah Mak Ngah (Mak Ngah Aku). Sebab ibu mintak tolong hantarkan ikan siakap, duit dan bunga telor yang aku beli tuk majlis khatam Quran bulan 11 nanti. So borak-borak dengan Mak Ngah kejap. Kami berdua pun chow pergi cari kain tuk buat baju melayu Sepet raya nanti. Then beli cepat-cepat, kami terus ke Setapak pulak. Jumpa Rozi (Designer Vogue) sebab nak tempah baju melayu tuk Sepet. Lepak-lepak jap kat umah Rozi *perempuankan harus gosip* lepas Sepet fitting, kami straight ke Bangunan Mara. Ambik kad Kahwin. Ye, Kad Kahwin kami dah siap. Mungkin untuk setengah orang terlalu awal. Tapi untuk kami yang lately ni selalu berjauhan *demi masa depan* benda ni banyak membantu bila satu demi satu benda kami setelkan.Alhamdullilah, Allah beri kemudahan kepada kami.

So, lepas sejam kami tempoh jammed kat depan sogo tu, kami pun terus ke The Curve *tempat dating utama* sebab perut dah bunyi-bunyi. Sepet selalu ajak aku makan kat Marche. Tapi aku selalu tolak sebab aku tak familiar kat situ, pernah pergi sekali je , itu pun dengan kakak Sepet. Tapi disebabkan Sepet said "Kalau kite tak cube sendiri, smp bila pun kite tak tau nk mkn kat situ. Please.... teringin sangat" and aku tak sampai hati tengok Sepet tarik muka 15, then aku said "okay.. kite try". Seperti biasalah, muka Sepet senyum sampai ketelinga.



Since kami dah plan gitu, tetibe aku teringat yang kami tak pernah manjakan Blacky *kereta Sepet* sebelum ni. Tak pernah pun anta pergi polish atau manjakan Blacky sebelum ni. So, memandangkan Sepet pun ada wat silap ngan Blacky semalam, *Troli barang terlanggar Blacky, dan remuk sikit kat pintu Driver* kami plan untuk pampered Blacky today. So sementara tunggu si Blacky abis sesi pembersihan, polish dan segala-galanya. Kami pun wat operasi SHOPPING!! hahaha...

Aku beli satu blouse dan t-shirt untuk kegunaan harian. Then Sepet belikan aku Wallet Charles & Keith untuk dijadikan hataran nanti. Aku pulak belikan Sepet slack Santa Babbara (Polo) sebagai hataran nanti. Selain tu, Speet beli 2 helai seluar kerja sebab dah lama tak beli seluar kerja. So, since FOS ngah sales. Hambik sekali 2 helai dia beli dan aku rasa worth it sebab 2 helai slack cuma berharga RM 45 jek. Tak percaya? tak percaya gie FOS kat Curve.

So, lepas masuk keluar segala kedai yang ada kat Curve tu, kami pun g minum & lepak borak-borak jap kat Secret's Recipe. Then Sepet ajak balik & pergi tengok Blacky sama ada dh siap belum. Turun-turun jek, Sepet g setelkan bil untuk Balcky then kami chow. Sambil-sambil tu, kami berborak pasal bajet kahwin, dan tengok list apa yang tak setel lagi. Nampaknya, barang-barang tuk Sepet banyak dah settle, tinggal set wallet/tali pinggang, cincin & jam *Sepet berkenan jam harga ***** dan aku sedang buat kira-kira. Kalau tak untuk hantaran mungkin untuk surprise yang lain. Insya Allah.Untuk barang aku pulak, tinggal nak cari Quran, Sejadah, Gelang & Cincin.

Dan akhirnya, bila sampai rumah. Aku wish selamat berpuasa kat Sepet dan siap pesan, "Jangan lupe gie terawih ya. Jangan lupa doa untuk kita ya luv" dan Sepet said "Insya Allah heart.. I will"

Sekian.

Salam Ramadhan

Salam...

It juz a short post from me.

Salam Ramadhan aku ucapkan pada semua yang sudi membaca blog ni. Tak kisahlah.. secara sengaja, tak sengaja ataupun korang memang stalker aku *ada ke*. Well since esok merupakan bermulanya kita berpuasa, aku nk ucapkan selamat berpuasa pada semua yang beragama Islam didunia ni. Semoga Ramdhan tahun ni memberi lebih banyak peluang utuk kita dekat diri dengan DIA yang satu. Insya Allah.

Selamat berpuasa kawan-kawan.

28.7.11

Harimau Malaya..... Aummmmm!!


Inilah Barisan Kita... Yang Ikhlas Berjuang.. 
Siap Sedia Berkorban.. Untuk Ibu Pertiwi



Hari ni aku mulakan blog ni dengan semangat juang seorang pahlawan. Eceh.. ceh.. ceh... ayat biar kasi poyo sikit. Actually aku nak bagi semangat la kat team HARIMAU MALAYA kita *wink*. Yelah sana sini aku tengok & dengar orang duk bagi harapan dan semangat pada diorang. Aku pun tak nak la ketinggalankan *dengan harapan agar APEK main hari ini*. Dah la aku kat JB sekarang. Keciwa tau tak dapat g stadium sama-sama memeriahkan Bukit Jalil tu. Mr.Sepet plak akan pergi tengok dengan kwn-kwn dia *menciklah*.

Well, apa-apa pun, kepada skuad bola sepak Malaysia, semoga berjaya aku ucapkan. Aku harap korang boleh menghraumkan nama negara. Dah lama sangat weh kita tunggu tuk join Piala Dunia. So, harapan kami rakyat Malaysia agar korang buktikan yang Malaysia pun mampu jadi saingan dunia.

So, to Apek, Aidil Zafuan, Safie Sali, Sharul, Syafiq (walaupun dpt Kad Merah), dan semua ahli skuad bola sepak, guys.. u all je harapan Malaysia untuk harumkan dan membuktikan bahawa Malaysia punya Football team ni ada Ummmmpphhh!! Go tiger! go!

26.7.11

Happy Bufday.. Sister!

This post me & Sepet Dedicated to our Luvly Kak Sya, 
sempena bufdaynya pada 24/07/2011.

Happy Bufday Kakak!.... 
Walaupun terlambat nak wish.. Ieka harap, post ni dapatlah bagi sedikit kegembiraan kepada Kak Sya. Semoga tahun ini memberikan lebih banyak kegembiraan untuk Kak Sya. Semoga Kak Sya dapat capai apa yang diimpikan. Semoga sentiasa berbahagia dengan Abg Syarul. Terima kasih untuk kasih sayang yang Kak Sya bagi untuk Ieka & Apiz. Well, u such an adorable sister u know. Selama ni kami sy happy ada kakak yang cool, garang sikit  & best. Selalu nasihat kami apa yang patut. Tunjuk ajar kami apa yang perlu. Yang paling penting selalu ada dengan kami masa susah atau senang.
 Heart u kakak!

Our Luvly Kak Sya & Us

Doa me & Sepet sentiasa ada untuk Kak Sya. Thanks jugak sebab terima Ieka dalam family.
Walaupun baru setahun lebih kita kenal, tapi anda buat sy rasa mcm kita dh lama kenal.
Dah betul-betul macam adik beradik. Terima kasih kerana buat Ieka sentiasa rasa selesa bila bersama Sepet's Family. Terima kasih jugak untuk nasihat dan pendapat yang tak henti2 untuk kami.
Kami selalu syg Kak Sya. U have a special place in our heart.
Luv U.

                                                      Luv,
                       HAFIZIEKA

14.7.11

HATI

Hanya lirik ini sahaja mampu describe apa yang aku rasa waktu ini. 


Disuruh diri aku berdiri. Disuruh duduk aku pun duduk . Setia tunduk pada arah telunjuk...itu aku. Kerana cinta aku menghamba . Mengejar hasrat hatimu damba . Arahkan saja mengikut kehendakmu...itu kamu. 

Hingga...
Mata tak terpejam mencari apa yang kau mahu .Tapi mulut ku berdiam tak mahu bergaduh. Baik telinga dengar saja semua perintah ku junjung. Biar hati calar-balar tetap bersabar. Ganasnya cintamu. 

Kau mahu itu aku begitu. Kau mahu ini ku pun begini. Jangan melawan nanti hukumannya bermuncung...itu aku. Kerana cinta aku menghamba. Mengejar hasrat hatimu damba. Arahkan saja mengikut kehendakmu...itu kamu. 

Hingga...
Mata tak terpejam mencari apa yang kau mahu .Tapi mulut ku berdiam tak mahu bergaduh. Baik telinga dengar saja semua perintah ku junjung. Biar hati calar-balar tetap bersabar. Ganasnya cintamu. 

Selalu sungguh hatiku mengeluh. Entah kenapa masih setiaTragis oh tragis bertemankan sadis. Mungkin kerana sayang ku tidak menentang. Gelengan pun dah menjadi angguk. Tragis oh tragis bertemankan sadis

2.7.11

Hari Ke-12 (Weight Lose Contest)

Hello kawan...kawan *ade ke*....

Arini aku nk update pasal Weight Lose Contest yang aku join 2 minggu lepas. Jika diikutkan, arini merupakan hari yang ke 14 aku join contest ni, bermakna.. ada lagi 46 hari lagi tuk aku keep slim.. hehehhe...

Okay, baru-baru ni *12 hari yang lepas, aku ada amik gambar sebelum dan selepas aku join cotest*... Alhamdullilah ad yang dh nampak perubahan pada aku. So malas nak cerita banyak.. meh la layan pict dibawah... macam tak percaya jek :P




Gambar-gambar diatas adalah testimoni aku sebagai peserta Elken. Dan pict kat bawah ni adalah gambar penurunan berat kawan aku si Syasya yang telah trun sebanyak 3 KG dlam masa 3 minggu. Bestkan??


So, kalau korang nak tahu ape rahsia kami... Bolehlah tinggalkan comment atau emailkan soalan korang ke sitizulaikhazakaria@yahoo.com 

P/S: Cangkok ketiga pun macam dah longgar.. kena anta balik ni. *wink*