Pages

Followers

30.9.10

Open House= Open Mouth

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!!
MAAF ZAHIR BATIN... pada korang semua...

Aku rasa masih belum terlambatkan aku nk wish pada korang.. hehehhe.. memandangkan sekarang ni masih lagi byk jemputan Open House yang aku dapat. Last week je, hampir 3 rumah undangan aku dapat untuk ke open house.
Mana yang umah aunty-aunty aku.. umah kwn-kwn aku dan kwn-kwn hubby. Mana yang sempat tu kami pergi. Mana yang kami tak dapat hadirkan diri tu, mintak maaf byk2 ya. Bukan tak sudi tapi, jadual ketat sgt.. ehhehe..

So, kalau bercerita pasal open house, memang tak salah kalau tak cerita pasal makanankan?? Makanan time-time open house ni bukan saja byk pilihan.. tapi cukup membantu untuk MENGGEMUKKAN badan yang sedia ada cepat membesar ni. Tapi aku pelik, apasal Hubby tak gemuk-gemuk? Question mark disitu?? padahal, dia kalo mkn lagi byk dr aku. Haishhh....

Ok, nk cerita pasal menu open house. Last week aku bermaustatin kat rumah mak lang @Putrajaya, & off course la makanan yang dihidangkan TERBAIK WOK!!! Menunya: 
1. Nasi Briyani Gulai Dalca Kambing
2. Soto (This one, aku mkn byk kali memang sedap)
3. Kuih Udang (made from Kg)
4. Nasi himpit kuah kacang
5. Air Sirap Soda (aku tukang buat)
6. Kek Coklat sempena  bufday our one & only ACU CAYANG (maksu aku daa..)
7. Kuih Raya.

Hahahah.. ni menu baru 1 rumah ya. Aku ulang 1 rumah. bykkan??? heheheh... so.. open house, kita pun apa lagi Open Mouth la... MAKAN!! Camno nak diet?? Lu pikir la sendiri :)

So, the next daynya, Aku & hubby pergi rumah MY BFF Fad... hohoho.. (wa ckp lu, ini minah mmg pandai masak) dan menunya adalah:

1. Laksa Penang (TERBAIK WOK!!)
2. Soto
3. Rendang Ayam
4. Nasi impit Kuah kacang
5. Danding (Aku pun xtau ape ni.. tp sedap sgt!)
6. Kuih Raya
7. Air sirap sunquick

So, kerja aku adalah membesarkan perut.. lagi dan lagi... hahah

Semalam, (Rabu).. company aku lak buat open house kat Taman Botani Putrajaya (semua open house aku kat Putrajaya.. ape kes??).. so company punya open house lagilahkan menu-menunya.. xterkata...

1. Nasi Arab Kambing
2. Lemang rendang daging
3. Nasi impit kuah kacang
4. Penang Char kuey Teow
5. Laksa
6. Bihun sup
7. Rojak Buah
8. Seafood bakar & ayam bakar with balck pepper sauce
9. ABC
10. Kuih-muih traditional (karipap & seri muka)
11. Air kaler-kaler

so.. minggu ni adalah minggu MAKAN dan MENGGEMUKKAN.. Jangan berangan nk diet!
So start minggu depan adalah MINGGU DIET tahap MAXIMUM!! Chaiyok!!

24.9.10

Saya Kenal Sayang Saya

Dearie Hubby... This song i dedicated to u..
Thanx for accept me.. ;)

150 juta by Fynn Jamal
Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu


“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas jujur apa adanya”
“Aku lagi kenal dia”

Eh dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata

“Sayang mungkin baran tak kira masa”
“Tapi sayang tahan kalau yang salah saya”
“Sayang mungkin saja keras kepala”
“Tapi sayang manja bila kita berdua”
“Saya kenal sayang saya”

Buat apa di cerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua

Bila Jalur Lebar dihujung kuku

Aku happy tak terkira hari ni.makna tak nya, tak lama lagi.. aku blh search apa saja aku suka, kat mana-mana aku nak. Even kat toilet pun blh ber FB. Thanx to luvly Kak Sya yang tlg aku dpatkan BB Curve 9300. *hugs*

Yelah, memandangkan Hubby dh ada e72, jadi aku pun nk lah HP best gak. Dh ada peluang depan mata dan dipersetujui oleh Hubby. Aku grap BB Curve 9300 tu dengan harga yang berpatutan. HADIAH Hubby untuk aku. ~weeeeeee~

t aku upload pict baby BB tu once dh ada.

P/S: tak sabarnya ^__^

22.9.10

Rezeki

Satu masa dulu, aku rasa susah sangat. Selalu je tak cukup duit.Yelah, masa tu belajar lagikan. Tapi sekarang ni aku rasa Alhamdulillah, rezeki semakin murah.Bisnes yang aku mulakan masa bulan puasa lepas, perlahan-lahan menunjukkan hasil.Ya Allah, terima kasih atas rezeki yang kau beri.

Since, aku dan Hubby dan paln nk ikat dengan lebih serius Disember ni, kami dh mula fikirkan bajet. Yelah, nak kahwin ni bukan pakai sikit-sikit duit. Byk wooo... zaman sekarang ni, kalau takde 20K, jangan nak berangan la nak wat majlis yang BEST! Aku taklah nk buat besar-besaran, cukuplah sederhana saja. Tapi, kos tuk sederhana punya majlis pun kurang-kurang 20K. Kalau yang besar?? hahahha.. lu pikir la sendiri.

Aku ada jugak survey-survey harga cincin, harga barang-barang untuk hantaran, set bilik lagi, khemah lagi, kat KL ni, confirm tak masak sendiri.. so.. hukumnya catering. Harga catering pulak, paling murah 6.50-7.00 ringgit. Kalau order tuk 1000, kan dah dekat 7K tuk makan jek. Set bilik aku survey-survey, paling murah pun 1K. Adeh... Hantaran pulak, mahu dekat 2.5K, Goodie bag lagi, Mak andam lagi. Aiyak! Ini macam, dating pasni bawak bekal la.. :P

Tapi, aku tahu, kalau dah sampai seru kahwin tu, Tuhan akan beri rezeki kat kita. Insyallah, asalkan kita berusaha. So, pasni.. aku kena betul-betul berjimat. Tak boleh dh nak enjoy-enjoy. Lepas SAH jek, nak cari rumah sewa lagi. Deposit kurang-kurang 2 Bulan. Rumah sewa kat KL ni, paling murah pun 600. Hubby!! Mari kita usaha cari duit dengan banyak!

P/S: Nak cari rumah teres, harap-harap.. adalah yang murah. Amin.